Maaõpilaste tasuta bussisõidu kiipkaardid

PRESSITEADE
Viljandi maavalitsus
24.08.2015

Maaõpilaste tasuta bussisõidu kiipkaardid aktiveeritakse esimeseks septembriks

Viljandi maapiirkonna kooliõpilastele on kiipkaardiga aktiveeritud bussisõit maaliinidel jätkuvalt tasuta. Kaartide väljastamisega hakkab Viljandi maavalitsuse asemel tegelema Viljandimaa Omavalitsuste Liidu büroo.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase sõnul tuleb kõikidel õpilastel, kellel on kiipkaardid olemas juba eelmisest õppeaastast neid 1.septembrist kohe ka kasutama hakata.

„On mõistetav, et esimese klassi õpilastel kiipkaarte veel ei ole ning samuti võib juhtuda, et mõnel õpilastel on kaart lootusetult kadunud. Kaardi saamiseks tuleb esmalt koheselt pöörduda oma klassijuhataja poole, kes info ise või koolis kokkulepitud isiku kaudu kohalikule omavalitsusele edastab. Omavalitsus kui teenuse tellija ja rahastaja edastab andmed Omavalitsuste Liidule ning erinevate omavalitsuste koondandmed lähevad tellimuse täitjale, ehk bussifirmale.“ selgitas Kase

Septembrikuu jooksul saadetakse koolidest omavalitsusele – ja korrastatakse õpilaste nimekirju. Eesmärk on saavutada hiljemalt oktoobri alguseks olukord, et kõikidel tasuta sõitvatel õpilastel oleksid toimivad kiipkaardid väljastatud. Bussikontrollid jätkavad oma tavapärast tööd ka septembris, kuid on maaõpilaste sõitude suhtes mõistvad.

Sellest kooliaastal hakkab kaartide väljastamisega tegelema Viljandimaa Omavalitsuste Liidu büroo, kuhu kuuluvad kõik Viljandimaa omavalitsused ning toimib omavaheline kiire infovahetus.

Viljandi Omavalitsuste liidu tegevdirektori Lembit Kruuse sõnul ollakse kaartide väljastamiseks valmis.

Lisainfo:
Kaupo Kase,
Viljandi maavalitsus
Mob. 5152723

This entry was posted in Uudised. Bookmark the permalink.

Comments are closed.